ГлавнаяСтихиЛирикаГородская → Восеньскi вечар

Восеньскi вечар

21 сентября 2014 - Егор Серов
article240387.jpg
Восеньскi вечар, травiны пажухлi,
Хутка цямнець пачало,
Шэрае неба, цемнае неба,
Хмарамi ўсе зарасло.

Вецер стараецца, хмары гайдае,
Робiць у вадзе рабiзну,
Тая нiбыта крывое люстэрка,
Перадае крывiзну.

Яблынi, слiвы, малiннiк, шыпшыннiк,
Моўчкi пустыя стаяць,
Недзе яшчэ камары каля рэчкi,
Над галавой мiльгацяць.

За паваротам хаты чарнеюць, 
Неяк жахлiва глядзець,
Качка ля берага нешта шукае,
I не iмкнецца ляцець.

Вельмi вiльготнае стала надвор’е,
Вiльгаць напэўна ва ўсiм, 
Трэба з ўвагай сачыць за здароўем,
Каб не патрацiцца iм.

Ноч наступае на восеньскi вечар,
Зорак на небе няма,
Новая прыйдзе хутка часiна,
Восень прагонiць зiма.

© Copyright: Егор Серов, 2014

Регистрационный номер №0240387

от 21 сентября 2014

[Скрыть] Регистрационный номер 0240387 выдан для произведения: Восеньскi вечар, травiны пажухлi,
Хутка цямнець пачало,
Шэрае неба, цемнае неба,
Хмарамi ўсе зарасло.

Вецер стараецца, хмары гайдае,
Робiць у вадзе рабiзну,
Тая нiбыта крывое люстэрка,
Перадае крывiзну.

Яблынi, слiвы, малiннiк, шыпшыннiк,
Моўчкi пустыя стаяць,
Недзе яшчэ камары каля рэчкi,
Над галавой мiльгацяць.

За паваротам хаты чарнеюць, 
Неяк жахлiва глядзець,
Качка ля берага нешта шукае,
I не iмкнецца ляцець.

Вельмi вiльготнае стала надвор’е,
Вiльгаць напэўна ва ўсiм, 
Трэба з ўвагай сачыць за здароўем,
Каб не патрацiцца iм.

Ноч наступае на восеньскi вечар,
Зорак на небе няма,
Новая прыйдзе хутка часiна,
Восень прагонiць зiма.
 
Рейтинг: +2 397 просмотров
Комментарии (3)
Александр Саакян (Садовник) # 21 сентября 2014 в 17:59 0
Соглашусь с Екатериной - очень мелодичный язык, особенно в стихах и песнях. elka4
И белорусский, и украинский - для любого россиянина самые благозвучные языки.
Егор Серов # 21 сентября 2014 в 18:02 +1
Очень приятно! Это правда, белорусский язык очень мелодичный ( по белорусски это звучит как "мiлагучны").