Над ярам

article199188.jpg
Над ярам зара палымнее, гарыць,
Над ярам дзяўчына-красуня стаіць,

Святлом ад бяроз яе свеціцца твар,
Сінь вачэй маладых паглядае ў яр.

Па яру ручэй пералівам бяжыць,
Да Дняпра праз бары яе шчасце ляціць.

Салавейка над ёй песні дбайна пяе,
У каханні трывожыцца сэрца яе.

-Мой мілы няхай пашукае мяне,
Знойдзе сцежку да сэрца, прыльне...

Згінае вясёлка над ярам дугу
Ручэй абмывае кахання тугу,

У квецені яркай палеткі сады,
Пялёсткавым снегам сыйшлі халады.

Дзяўчына красуня не ведае сну,
Ў спатканні з каханым сустрэла вясну!

© Copyright: Владимир Бобровничий, 2014

Регистрационный номер №0199188

от 10 марта 2014

[Скрыть] Регистрационный номер 0199188 выдан для произведения: Над ярам зара палымнее, гарыць,
Над ярам дзяўчына-красуня стаіць,

Святлом ад бяроз яе свеціцца твар,
Сінь вачэй маладых паглядае ў яр.

Па яру ручэй пералівам бяжыць,
Да Дняпра праз бары яе шчасце ляціць.

Салавейка над ёй песні дбайна пяе,
У каханні трывожыцца сэрца яе.

-Мой мілы няхай пашукае мяне,
Знойдзе сцежку да сэрца, прыльне...

Згінае вясёлка над ярам дугу
Ручэй абмывае кахання тугу,

У квецені яркай палеткі сады,
Пялёсткавым снегам сыйшлі халады.

Дзяўчына красуня не ведае сну,
Ў спатканні з каханым сустрэла вясну!
 
Рейтинг: +1 337 просмотров
Комментарии (2)
Мария # 10 марта 2014 в 01:15 0
Украинску мову не знаю, но душой чувствую, что про любовь... lubov5
Владимир Бобровничий # 10 марта 2014 в 01:26 0
Спасибо!!! Мария , это белоруский язык.Как белорус, я пишу на русском и белорусском.С теплом, Владимир.