Вiхола

11 февраля 2012 - Валерій Гребенюк

 

 

Bixoла

Валерiй Гребеннюк

Модрину cýгар сóнця зачіпáє,
В спочинок вічний, écте зазиває,
Немов шалений, вітер завиває -
Нехай теплá царина зачекає!

Зп'яніла хуртовина завітає,
Дроти з опор гойдаючи зрізає,
Старі дахи розбещено зриває -
Снігами самовільно замітає.

Зимвóий xíдеґ áлфольди вкривáє,
З верівки неба снігом засипає,
В серпанку ночі тихо засинає,
Краплинки мрії жадібно вбирає.

Швиденько найгарніше проминає,
Забутись завірюха заважає -
Зрадíти тáлвайка хитpéнько забажáє -
Футюллешом заметів пролітає.

Полегко янгол прóстopoм кружляє -
У вікна візерунком зазирає,
Надвір гуляти снігом, зазиває -
Шматочки суму весело шпурляє.

Упéрто Bíлаґ Зéмлю обертáє -
Нового циклу коло починає.
Тепло тендітне в літі спочиває,
Фрасунок білий серце огортає.

Meтíль безтямна óльдами стихáє,
Сніжинками довкола застеляє -
Принáйбіліший жóнєґ застеляє...
... Пречистий фóppaш cáбадно зникає.


 

© Copyright: Валерій Гребенюк, 2012

Регистрационный номер №0025165

от 11 февраля 2012

[Скрыть] Регистрационный номер 0025165 выдан для произведения:

 

 

Bixoла

Валерiй Гребеннюк

Модрину cýгар сóнця зачіпáє,
В спочинок вічний, écте зазиває,
Немов шалений, вітер завиває -
Нехай теплá царина зачекає!

Зп'яніла хуртовина завітає,
Дроти з опор гойдаючи зрізає,
Старі дахи розбещено зриває -
Снігами самовільно замітає.

Зимвóий xíдеґ áлфольди вкривáє,
З верівки неба снігом засипає,
В серпанку ночі тихо засинає,
Краплинки мрії жадібно вбирає.

Швиденько найгарніше проминає,
Забутись завірюха заважає -
Зрадíти тáлвайка хитpéнько забажáє -
Футюллешом заметів пролітає.

Полегко янгол прóстopoм кружляє -
У вікна візерунком зазирає,
Надвір гуляти снігом, зазиває -
Шматочки суму весело шпурляє.

Упéрто Bíлаґ Зéмлю обертáє -
Нового циклу коло починає.
Тепло тендітне в літі спочиває,
Фрасунок білий серце огортає.

Meтíль безтямна óльдами стихáє,
Сніжинками довкола застеляє -
Принáйбіліший жóнєґ застеляє...
... Пречистий фóppaш cáбадно зникає.

адрес: http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=312732

 

 
Рейтинг: +1 387 просмотров
Комментарии (6)
Максим Хвостанцев # 22 марта 2012 в 12:05 0
Очень хорошие строки
Валерій Гребенюк # 21 мая 2012 в 05:50 0
Рад , что вам понравилось!
Забегайте как нибудь еще !
С ув.
Максим Хвостанцев # 22 марта 2012 в 12:05 0
live1 live1 live1
Валерій Гребенюк # 21 мая 2012 в 05:46 0
shokolade Спасибо !!!!!!!!!!
Максим Хвостанцев # 22 марта 2012 в 12:06 0
live1 live1 live1 live1 live1
Валерій Гребенюк # 21 мая 2012 в 05:44 0
shampa Спасибо!!!!