След у жыцці

article201640.jpg
Прысвечана бацьку
Рыгору Іванавічу.

Цяжкая доля, басаногае дзяцінства
І жменя солі на сям, ю ў год,
З бічом у полі, каровы, свінства,
Валы і коні, і крывавы пот.

Юнацтва дні, чатыры класы школы,
Гаршкі на возе, праз Дняпро ў брод,
Везлі на Ўкраіну, спалі ў полі,-
Мянялі на зярно і сала шрот.

А потым Армія, вучоба ў Ленінградзе,
Фінская, Вялікая Айчынная вайна,
Кантузіі, раненні, медсанбаты,
Вызваленая, родная зямля.

Далей Прыбалтыка, рэйхстаг распяты,
І пераможны залп на ўсё жыццё,
За восем год узнагарода для салдата...
Вайна і раны не знікаюць у небыццё.

А трэба жыць, разбураныя вёскі,
Галеча, голад,- трэба сеяць хлеб.
Жыць і любіць даволі жорстка
І будаваць жыццё, як след!
Фото автора. 

© Copyright: Владимир Бобровничий, 2014

Регистрационный номер №0201640

от 17 марта 2014

[Скрыть] Регистрационный номер 0201640 выдан для произведения:
Прысвечана бацьку
Рыгору Іванавічу.

Цяжкая доля, басаногае дзяцінства
І жменя солі на сям,ю ў год,
З бічом у полі, каровы, свінства,
Валы і коні, і крывавы пот.

Юнацтва дні, чатыры класы школы,
Гаршкі на возе праз Дняпро ў брод
Вязлі на Украіну, спалі ў полі,-
Мянялі на зярно і сала шрот.

А потым Армія, вучоба ў Ленінградзе,
Фінская, Вялікая Айчынная вайна,
Кантузіі, раненні, медсанбаты,
Вызваленая, родная зямля.

Далей Прыбалтыка, рэйстаг распяты,
І пераможны залп на ўсё жыццё
За восемь год узнагарода для салдата...
Вайна і раны не знікаюць ў небыццё.

А трэба жыць, разбураныя вёскі,
Галеча, голад,- трэба сеяць хлеб,
Жыць і любіць даволі жорстка
І будаваць, аставіць след!


 Фото автора. 
 
Рейтинг: 0 465 просмотров
Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!