Жыве Беларусь!

article207343.jpg
З вышынь, дзе гойдаецца бусел,
Пачуцці светлая душа,
Кожнага задумацца прымусіць,
Радзіма, вось яна:

Прыбілася вёсачка да рэчкі,
Прастор уложаных палёў
І водар любага Палесся,
Госцепрыімнасць гарадоў.

Радзіма вучыцца, будуе,
Прагрэс тэхнічны мае пульс,
Уладу лёс людзей турбуе,-
Табой Радзіма ганарусь!

Надзея сэрца не астудзіць
І веліч веруе, гарыць,
Сваёю працай ранак будзіць,
Каб дзеці ў шчасці маглі жыць!

Гучыць у санетах чалавечнасць,
Любоў да роднае зямлі,
Славянская высакароднасць
І словы, дзякуй Вам, сябры!

Боль паэтычная турбуе,
Клопат сэрцу прыдае,
Хай Беларусь жыве, святкуе,
Як песня марыць і пяе!

© Copyright: Владимир Бобровничий, 2014

Регистрационный номер №0207343

от 7 апреля 2014

[Скрыть] Регистрационный номер 0207343 выдан для произведения:
З вышынь, дзе гойдаецца бусел-
Пачуцці светлая душа,
Кожнага задумацца прымусіць,
Радзіма-вось яна:

Прыбілась вёсачка да рэчкі,
Прастор ухожанных палёў
І водар любага Палесся,
Госцепрыімнасць гарадоў.

Радзіма вучыцца, будуе,
Прагрэс тэхнічны мае пульс,
Уладу лёс людзей турбуе,-
Табой Радзіма ганарусь!

Надзея сэрца не астудзіць
І веліч  веруе, гарыць,
Сваёю працай ранак будзіць,
Каб дзеці ў шчасці маглі жыць!

Гучыць у санетах чалавечнасць,
Любоў да роднае зямлі,
Славянская высокароднасць
І словы,-Дзякуй Вам, сябры!

Боль паэтычная турбуе,
Клопат сэрцу прыдае,
Хай Беларусь жыве, святкуе,
Як песня марыць і пяе! 
 
Рейтинг: +2 559 просмотров
Комментарии (3)
Валентина Марченко (Софи) # 11 апреля 2014 в 21:09 0
Светлы мой бусел ...
ляціш побач у думках
выразна і дакладна
дзе роднае неба нас
крыламі абдымае
Цудоўныя вершы! Дзякуй, дружа!
soln
Ирина Перепелица # 23 декабря 2014 в 14:57 0
Радзіма вучыцца, будуе,
Прагрэс тэхнічны мае пульс,
Уладу лёс людзей турбуе,-
Табой Радзіма ганаруся!
------------------------------
Но почему "ганаруся", а не "ганарусь"?
И рифма сама становится на место!
Владимир Бобровничий # 23 декабря 2014 в 21:14 +1
Ирина! Спасибо! Принято!
Владимир!