Паланянка


А ў лесе за хатай зялёнае лісце
Не пляскае ёй, як калісьці.

Не ў, ецца вянок на прыгожым Палессі,
Cпрабуй, ні спрабуй, - бяду не адвесці.

Песню, як сонца, у карагодзе вясковым
Ноч не астудзіць расой верасовай.

Сэрца, як птушка, спявала б да рання,
У ноч на Купалу спела каханне.

Навіна зязюля час адлічыла
Шчасце, як рэха, лічыла, лічыла.

У ранку на ганку сваты і вяселле,
Як зоркі надзеі, сыпалі зерне.

Клетка з бетону, шкла і краты...
Пілі, танцавалі, як тыя вар, яты.

Рой агняцвету роў у паветры,
Сэрца ў надзеі, пакахае ці гэты!?

Дарэмна дзяўчына згарэла заранкай,-
Дзяўчына вяснянка не стала каханкай.

Муж, лімузіны сэрца забралі,
Песню пра шчасце на шык прамянялі.

Не гойдае луг спеўны вецер суквецце
Ёй у далоні...спявай вольны вецер!

Згубілі дзяўчыну на досвітку ў ранку,
Падрэзалі крылы надзеі, ля танкі.

© Copyright: Владимир Бобровничий, 2014

Регистрационный номер №0221911

от 19 июня 2014

[Скрыть] Регистрационный номер 0221911 выдан для произведения:
А ў лесе за хатай зялёнае лісце
Не пляскае ёй, як калісці,

Не ў,ецца вянок на прыгожым Палессі,
Рамонкам-сіроткай бяду не адвесці.

Песню, як сонца,  ў карагодзе вясковым
Ноч не астудзіць расой верасковай.

Сэрца, як птушка, спявала б да рання,
У ноч на Купалу спела каханне.

Навіна зязюла час адлічыла
Шчасце, як рэха,лічыла, лічыла.

У ранку на ганку сваты і вяселле,
Як зоркі надзеі,  сыпалі зерне.

Клетка з бетону, шкла і краты...
Пілі, танцавалі, як тыя вар,яты.

Рой агняцвету роў у паветры,
Сэрца ў надзеі,-пакахае ці гэты!?

Дарэмна дзяўчына згарала заранкай,-
Дзяўчына вяснянка не стала каханкай.

Муж, лімузіны сэрца забралі,
Песню пра шчасце на шык прамянялі.

Не гойдае луг спеўны вецер суквецце
Ёй у далоні...-Спявай вольны вецер!

Згубілі дзяўчыну на досвітку ў ранку,
Падрэзалі крылы надзеі, лятанкі
 
Рейтинг: +1 467 просмотров
Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!