ГлавнаяСтихиЛирикаГражданская лирика → ДУША В ЦЕЙ ЧАС ЛИШ ДОМА КОЛЯДУЄ

ДУША В ЦЕЙ ЧАС ЛИШ ДОМА КОЛЯДУЄ

7 января 2020 - Орест Мищанчук
article464941.jpg
Різдвяний вечір та різдвяна ніч,
Завжди ми всі з надією чекали,
Коли розмащувала мама піч,
Від запахів буквально завмирали.

Від ароматів аж крутилась голова,
Коли почне горшочки діставати,
Та неможливо підібрать  слова,
Щоб смак вечері тої передати.

Картопелька,грибочки,пироги,
Капуста,риба,було страв немало,
Від заздрощів хай тріснуть вороги,
Ми їли все,за вУхами тріщало.

А потім бігли всі колядувать,
Стурбовані,серйозні,гомінливі,
Назавтра будем гроші рахувать,
Веселі,задоволені,щасливі.

Різдво,дитинство,хата і село,
Де батько тихо с мамою газдує,
Куди б у світ мене не занесло,
Душа в цей час лиш дома колядує...

© Copyright: Орест Мищанчук, 2020

Регистрационный номер №0464941

от 7 января 2020

[Скрыть] Регистрационный номер 0464941 выдан для произведения: Різдвяний вечір та різдвяна ніч,
Завжди ми всі з надією чекали,
Коли розмащувала мама піч,
Від запахів буквально завмирали.

Від ароматів аж крутилась голова,
Коли почне горшочки діставати,
Та неможливо підібрать  слова,
Щоб смак вечері тої передати.

Картопелька,грибочки,пироги,
Капуста,риба,було страв немало,
Від заздрощів хай тріснуть вороги,
Ми їли все,за вУхами тріщало.

А потім бігли всі колядувать,
Стурбовані,серйозні,гомінливі,
Назавтра будем гроші рахувать,
Веселі,задоволені,щасливі.

Різдво,дитинство,хата і село,
Де батько тихо с мамою газдує,
Куди б у світ мене не занесло,
Душа в цей час лиш дома колядує...
 
Рейтинг: +1 193 просмотра
Комментарии (2)
Наталья Лузанова # 8 января 2020 в 16:27 0
Такi духмяно- запашнi рядочки родом iз дитинства!..Дякую за цю подорож , хоч i коротеньку в той дивний свiт!З РIздвом! Хай щастить завжди! novyj-god-2
Орест Мищанчук # 10 января 2020 в 14:05 0
Дякую,Наталія,веселих свят! cvety-v-korzine