Завея

article408330.jpg
Як плач нягоды,
У повязі вякоў
Гудзе мяцеліца,
Як звер галодны,
У шэрай метусні
Сярод снягоў
Зімуе мірна
Край мой родны.

Мяце мацней, -
Панурыя бярозы,
У сумётах віхры,
Як пчаліны рой,
Паміж сялібаў,
Стылых ад марозу,
Дамы да даху
Схованы гурбой.

Мой родны кут,
Такі жаданны!
У думках лепей
За яго няма!
Яшчэ ў маленстве
Па сумётам апантаны
У школу бег
На лыжах недарма.

Пасля заняткаў,
Кінуўшы партфелі,
Зпаймаўшы подых
Лютае завеі,
Мы беглі ў гору,
Із гары ляцелі
І нам шчаслівым
Крылы шамацелі!

Мяці, спявай
Натужная завея,
У водгуках тваіх
Гучыць вясна!
У ранку ў думках
Крыху пацяплее,
То снег, то дождж
Прыліпне да вакна.

У гуках скрозняў
Быццам наступае,
Гудзе, прыціхне
Ўсё мацней, мацней, -
Бульдозер спрытны
Сцежку адграбае
Да новай фермы...
Цеплыні надзей!

© Copyright: Владимир Бобровничий, 2018

Регистрационный номер №0408330

от 29 января 2018

[Скрыть] Регистрационный номер 0408330 выдан для произведения: Як плач нягоды,
У повязі вякоў
Гудзе мяцелаца,
Як звер галодны,
У шэрай метусні
Сярод снягоў
Зімуе мірна
Край мой родны.

Мяце мацней, -
Панурыя бярозы,
У сумётах віхры,
Як пчаліны рой,
Паміж сялібаў
Стылых ад марозу,
Дамы да даху
Схованы гурбой.

Мой родны кут,
Такі жаданны!
У думках лепей
За яго няма!
Яшчэ ў маленстве,
Па сумётам апантаны,
У школу бег
На лыжах недарма.

Пасля заняткаў,
Кінуўшы партфелі,
Зпаймашы подых
Лютае завеі,
Мы беглі ў гору,
І з гары ляцелі
І нам шчаслівым
Крылы шамацелі!

Мяці, спявай,
Натужная завея,
У водгуках тваіх
Гучыць вясна…
У ранку ў думках
Крыху пацяплее,
То снег, то дождж
Пріліпне да вакна.

У гуках скрозняў
Быццам наступае,
Гудзе, прыціхне,
Усё мацней, мацней, -
Булдозер спрытны
Сцежку адграбае
Да новай фермы,
Цяплыні надзей!
 
Рейтинг: +1 396 просмотров
Комментарии (2)
Лариса Неводнiчик # 29 января 2018 в 13:58 0
Владимир, это Беларусский язык, к сожалению я его не знаю. Пришлось перевести текст.Теперь понимая о чем Вы написали, хочу сказать, что Ваша боль в сердце о родном крае прекрасно передана в Вашей работе. Читала и в глазах всплывали моменты из моей жизни, юности.
Всех благ Вам и прекрасного настроения.
Владимир Бобровничий # 29 января 2018 в 15:25 0
Лариса, мне уже немало лет. я раньше очень мало занимался поэзией, хотя всю почти свою жизнь посвятил культуре.Будучи на пенсии работаю усиленно. Я родился и живу в Белоруссии, поэтому для меня это очень важно. У меня немного времени, перевод на русский просто не успеваю делать, но делаю. Мне вдвойне приятно , что моя работа для Вас интересна!С теплом и уважением, Владимир!