Алесю Кукару

article421389.jpg


Прысвячэнне.

Колькі год між гаёў і палетак
Вабіць зоркамі волат Дняпро.
Тут, у Лоеве, хвалямі кветак
Натхненне шукае яго.

З ім паэзіі хваля суквецця,
Вершаваная повязь гудзе,
Год за годам турбуе і льецца,
Плынь у марах спявае, ідзе.

Талент генія зоркаю ззяе,
Свеціць так, што бачна вакол,
І Радзіма з душой сустракае,
Шчасце побач, нястомны Анёл!

Час ляціць, прыспяшаў Юбілей,
Час адмеціў восьмы дзесятак,
Крочыць веснік Кукара далей,
Па душы яму творчы занятак.

Ганаровы настаўнік, паэт,
Ён артыст і сціплы таварыш,
Пэўна ім ганарыцца Сусвет,
Любы Лоеў, спадчына наша!

Сінявокі Дняпро, круты бераг
Дбайна слухае вершы яго,
Яго роздум і лёс ў ніве спелай
У спадзяванні, надзеі, святло!

© Copyright: Владимир Бобровничий, 2018

Регистрационный номер №0421389

от 25 июля 2018

[Скрыть] Регистрационный номер 0421389 выдан для произведения:
Прысвячэнне.

Колькі год між гаёў і палетак
Вабіць зоркамі волат Дняпро.
Тут у Лоеве хвалямі кветак
Натхненне Алеся плыло.

Паэтычная хваля суквецця,
Вершаываная повязь гукае,
Год за годам  турбуе і льецца,
Песняй любай надзею шукае.

Талент генія зоркаю ззяе,
Ён свеціць, - віднее вакол
І Радзіма з душой сустракае,
Шчасцем поўніцца, побач Анёл!

Час ляціць, прыспяшаў Юбілей,
Час адмеціў восьмы дзесятак,
Крочыць веснік Кукара далей,
Па душы яму творчы занятак.

У жыцці, ён настаўнік, паэт,
Артыст і сціплы таварыш,
Ім ганарыцца Радзіма, Сусвет,
Любы Лоеў, спадчына наша!

Юбіляру Алесю гонар і слава!
Словы падзякі скажам сябры!
З душой, маладая, любая справа
Ва славу Радзіме множыць гады!

Дняпро сінявокі, бераг круты
Слухае вершы, песні Кукары,
Думы пра лёс і век залаты,
Яго спадзяванні, надзеі і мары!
 
Рейтинг: +1 490 просмотров
Комментарии (2)
Зинаида Русак # 17 октября 2018 в 10:09 0
Няхай здаровы будзе юбіляр і творы новыя і мары яго няхай толькі памнажаюцца!!!
Владимир Бобровничий # 21 октября 2018 в 00:17 0
Дзякую! cvetok-7