ГлавнаяСтихиЛирикаГородская → Вокны сінагогі…

Вокны сінагогі…

12 февраля 2018 - Егор Серов
article409630.jpg
Памяці ахвяр Халакоста ў Беларусі прысвячаю…
 
Непрыкметна, паміж лясоў,
У мястэчка вядзе дарога,
Паглядзі, пасярод дамоў,
Там старая стаіць сінагога.
 
Яе вокны, як позірк вачэй,
Паглядае з надзеяй у поле,
І чакае сваіх дзяцей,
Што не прыйдуць да ёй ніколі.
 
Колькі часу ўжо прайшло,
А яна іх цярпліва чакае,
Толькі Зоркі Давіда святло,
Над шляхамі зямнымі ззяе.
 
Праз бяду, ліхалецце і дым,
Асвятляе ў вечнасць парогі,
Быццам помнік ахвярам усім,
Сталі вокны старой сінагогі.
 
Промні Зоркі Давіда ў начы,
Вельмі ярка запаляць свечы,
Скроні сцісне і мы маўчым,
У жалобе маўчым спрадвечнай.
 
Не забудзем, пакуль жывем,
Нагадаем таму, хто забудзе,
Памяць гэтую ў сэрцах нясем,
Толькі так мы сапраўдная людзі…
 



© Copyright: Егор Серов, 2018

Регистрационный номер №0409630

от 12 февраля 2018

[Скрыть] Регистрационный номер 0409630 выдан для произведения: Памяці ахвяр Халакоста ў Беларусі прысвячаю…
 
Непрыкметна, паміж лясоў,
У мястэчка вядзе дарога,
Паглядзі, пасярод дамоў,
Там старая стаіць сінагога.
 
Яе вокны, як позірк вачэй,
Паглядае з надзеяй у поле,
І чакае сваіх дзяцей,
Што не прыйдуць да ёй ніколі.
 
Колькі часу ўжо прайшло,
А яна іх цярпліва чакае,
Толькі Зоркі Давіда святло,
Над шляхамі зямнымі ззяе.
 
Праз бяду, ліхалецце і дым,
Асвятляе ў вечнасць парогі,
Быццам помнік ахвярам усім,
Сталі вокны старой сінагогі.
 
Промні Зоркі Давіда ў начы,
Вельмі ярка запаляць свечы,
Скроні сцісне і мы маўчым,
У жалобе маўчым спрадвечнай.
 
Не забудзем, пакуль жывем,
Нагадаем таму, хто забудзе,
Памяць гэтую ў сэрцах нясем,
Толькі так мы сапраўдная людзі…
 


© Copyright: Егор Серов, 12.02.2018
Регистрационный номер № 000255779
http://litsait.ru/stihi/gorodskaja-lirika/vokny-s-nagog.html
 
Рейтинг: 0 262 просмотра
Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!