ГлавнаяСтихиЛирикаПейзажная → Прыгожа беларуская зямля

Прыгожа беларуская зямля

Прыгожа беларуская зямля

 Сваімі непауторнымі краямі.

 Мой край бязмежны, як любоў мая,

 З блакітным небам і птушынымі гаямі.

 

 У краі, дзе я рос, мае сябры,

 Народ багаты песнямі і хлебам.

 Тут пушчы і палескія бары

 Баюць быліны зоркаваму небу...

 

 Таленавіты і руплівы тут народ

 Пад сцягам, што на сонцы палымнее,

 Жыве і верыць з пракаветных год,

 Што Беларусь, як кветачка квітнее...

© Copyright: Алег Уладзіміравіч Бабраунічы, 2011

Регистрационный номер №0005513

от 16 декабря 2011

[Скрыть] Регистрационный номер 0005513 выдан для произведения:

Прыгожа беларуская зямля

 Сваімі непауторнымі краямі.

 Мой край бязмежны, як любоў мая,

 З блакітным небам і птушынымі гаямі.

 

 У краі, дзе я рос, мае сябры,

 Народ багаты песнямі і хлебам.

 Тут пушчы і палескія бары

 Баюць быліны зоркаваму небу...

 

 Таленавіты і руплівы тут народ

 Пад сцягам, што на сонцы палымнее,

 Жыве і верыць з пракаветных год,

 Што Беларусь, як кветачка квітнее...

 
Рейтинг: +4 1338 просмотров
Комментарии (2)
0 # 17 декабря 2011 в 00:01 0
Жыве і верыць з пракаветных год,

Што Беларусь, як кветачка квітнее...

Вельмі аптымістычныя радкі, Алег... мне таксама хочацца верыць, што калі-небудзь я прыеду ў вольную Беларусь! v
Галина Кравчук # 15 августа 2015 в 13:00 0
Так беларуская зямля вельм! прыгожая!