Журба

8 апреля 2012 - Зинаида Русак

На мОгілках вецер галосіць,

Смутак гайдае над крыжам.

Пад сонцам травеньскім рыжым

Жанчына у Госпада просіць:

 

“Даруй нам Усявышні спакой,

А вечную памяць героям,

Загінуўшым лютай вайною

І роднай сямейцы маёй.

 

І мужу, і сыну , і брату

Хай памяць жыве у вяках.

Бязлітасны быў вайны  шлях,

Людзей палажыла багата”

 

Сівенькая кветкі паклала,

Ўздыхнула, на лаўку прысела,

Вось і жыццё праляцела,

А шчасця яна не пазнала.

 

Не песціла ўнукаў маленькіх,

Ды не вадзіла за ручку

Ў прыгожай сукеначцы ўнучку-

Плакала ціха старэнькая.

 

З вайны пад зямлею ляжыць

Шчасце яе дарагое,

А ей не патрэбна другое

І сэрца балюча трымціць.

 

Журботнасць мацней ахапіла,

Ды марным жыццё падалося

І вецер плача галосіць

Нястрыманна,  што мае сілы.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Журба--печаль, кручина, тоска.

Травеньскім--майским.

сукеначка--платьице.

Марным--напрасным.


 

 

 

 

© Copyright: Зинаида Русак, 2012

Регистрационный номер №0040774

от 8 апреля 2012

[Скрыть] Регистрационный номер 0040774 выдан для произведения:

На мОгілках вецер галосіць,

Смутак гайдае над крыжам.

Пад сонцам травеньскім рыжым

Жанчына у Госпада просіць.

“Даруй нам Усявышні спакой

Ды вечную памяць героям,

Загінуўшым лютай вайною

І роднай сямейцы маей.

І мужу, і сыну , і брату

Хай памяць жыве ў вяках.

Бязлітасны быў яе  шлях,

Людзей палажыла багата”

Сівенькая кветкі паклала,

Ўздыхнула, на лаўку прысела,

Вось і жыцце праляцела

А шчасця яна ніспазнала.

Ніпесціла ўнукаў маленькіх,

Ды невадзіла за ручку

Ў прыгожай сукеначцы ўнучку-

Плакала ціха стрэнькая.

З вайны пад зямлею ляжыць

Шчасце яе дарагое,

А ей не патрэбна другое

І сэрца балюча трымціць.

Журботнасць мацней ахапіла,

Ды марным жыцце падалося

І вецер плача галосіць

Нястрыманна,  што мае сілы.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Журба--печаль, кручина, тоска.

Травеньскім--майским.

сукеначка--платьице.

Марным--напрасным.

Сивенькая--седая

 

 

 

 

 
Рейтинг: +4 423 просмотра
Комментарии (6)
Ольга Постникова # 10 апреля 2012 в 09:56 0
elka2 live1 supersmile
Зинаида Русак # 10 апреля 2012 в 18:51 0
Спасибо, Оля. buket4
Владимир Кулаев # 14 сентября 2012 в 21:41 0
5min super
Зинаида Русак # 14 сентября 2012 в 21:56 0
flo
Alexander Ivanov # 5 октября 2014 в 11:43 0
Прочитав з задоволенням! Браво!

Зинаида Русак # 5 октября 2014 в 12:30 0
ЩЧЫРА ДЗЯКУЮ, АЛЯКСАНДАР! 7aa69dac83194fc69a0626e2ebac3057