ГлавнаяСтихиЛирикаГородская → Мати (Соловей) на укр. яз.

Мати (Соловей) на укр. яз.

5 июля 2014 - Леонид Жмурко
Скачать песню

(нажав стрелочку - слушайте)

(название — рабочее)

Ти знову плачеш осторонь вiкна
змарнiла вiд очiкування жiнка,
в твоєм волоссi пасмо-сивина,
як з крил моїх зроненая пiр’їнка.

Ти тихо плачеш слухаючи спiв
з моїх грудей, i стискуючи руки,
шепочеш до небес багато слiв…
А я дарую дивовижнi звуки,

Я непримiтний птах. Я соловей,
пташина перед Божим свiтом квола,
та iз душi, та iз моїх грудей
спiв лине так, що завмира довкола,

усе, усе. Усюди, навкруги…
А ти не вiдаєш чужинська мати,
що ми з тобою — лютi вороги.
Прохаєш, ще i ще, мене спiвати,

щоб бiль розрадить у душi свої.
Та разом… наче стала прозрiвати,
що тая птаха в гiллi золотiм
убитого, твоїм синочком, мати.

© Copyright: Леонид Жмурко, 2014

Регистрационный номер №0225163

от 5 июля 2014

[Скрыть] Регистрационный номер 0225163 выдан для произведения: Ти знову плачеш осторонь вiкна
змарнiла вiд очiкування жiнка,
в твоєм волоссi пасмо-сивина,
як з крил моїх зроненая пiр’їнка.

Ти тихо плачеш слухаючи спiв
з моїх грудей, i стискуючи руки,
шепочеш до небес багато слiв…
А я дарую дивовижнi звуки,

Я непримiтний птах. Я соловей,
пташина перед Божим свiтом квола,
та iз душi, та iз моїх грудей
спiв лине так, що завмира довкола,

усе, усе. Усюди, навкруги…
А ти не вiдаєш чужинська мати,
що ми з тобою — лютi вороги.
Прохаєш, ще i ще, мене спiвати,

щоб бiль розрадить у душi свої.
Та разом… наче стала прозрiвати,
що тая птаха в гiллi золотiм
убитого, твоїм синочком, мати.
 
Рейтинг: +3 339 просмотров
Комментарии (2)
Виктор Винниченко # 6 июля 2014 в 10:01 0
Дякую за чудовий твір! buket2
Эльвира Ищенко # 6 июля 2014 в 11:10 0
Братский украинский язык понятен,стих проникновенный и трогательный! flower
Приглашаю на новый стих ,,Тайна,укрытая туманом,,