Восень

article317121.jpg


У палоні прыгажосці
Дняпро кветкай ззяе,
Сонца раніцай у госці
Ціха залятае.

Краявіды Прыдняпроў,я
Цешыць, абуджае,
Восень, - любая сяброўка,
Сонца сустракае.

У прыгожай пазалоце
Сінь нябёс знікае,
Ліст кляновы у дрымоце
Ціха ападае.

Закаханыя бярозы
Над вадою плачуць,
Лісты жоўтыя, як слёзы,
У нібыццё знікаюць.

У паветры зоркі - усплёскі
Наваколле будзяць,
Лета квецень - адгалоскі
Вечнымі не будуць.

Вось знаёмая сцяжынка
Новы дзень прыводзіць,
Сэрцу любая мясцінка
Холадам трывожыць.

Лета квецень баравая,
Дзе ты? Адгукніся?
Цяплыня, купель рачная,
З сонейкам вярніся?!

Чырванее, сохне лісце,
Паратунку просіць...
Упрыгожым Прыдняпро,і
Гаспадарыць восень!

Фото інтэрнет.

© Copyright: Владимир Бобровничий, 2015

Регистрационный номер №0317121

от 16 ноября 2015

[Скрыть] Регистрационный номер 0317121 выдан для произведения: У палоні прыгажосці
Дняпро квеікай ззяе,
Сонца раніцай у госці
Ціха залятае.

Краявіды Прыдняпроў,я
Цешыць, абуджае,
Восень - любая сяброўка,
Сонца сустракае.

У прыгожай пазалоце
Сінь нябёс знікае,
Ліст кляновы у дрымоце
Ціха ападае.

Закаханыя бярозы
Над вадою плачуць,
Лісты жоўтыя, як слёзы,
У нібыццё знікаюць.

У паветры зоркі - усплёскі
Наваколле будзяць,
Лета квецень адгалоскі
Вечнымі не будуць.

І знаёмая сцяжынка
Новы дзень прыводзіць,
Сэрцу любая мясцінка
Холадам трывожыць.

Лета квецень баравая,
Дзе ты? Адуцніся?
Цплыня, купель рачная,
С сонейкам вярніся?!

Чырванее, сохне лісце,
Паратунку просіць...
Упрыгожым Прыдняпро,і
Гаспадарыць восень!

 
 
Рейтинг: +2 415 просмотров
Комментарии (2)
valerij reshetnik # 23 ноября 2015 в 10:41 0
Отличная зарисовка, насколько понимаю, это Беларусь. 040a6efb898eeececd6a4cf582d6dca6
c0137 osenpar2
Владимир Бобровничий # 23 ноября 2015 в 18:33 0
Валерий! Это Беларусь,места где Сож впадает в Днепр.г.п.Лоев.Гомельская область.
Очень живописны, имеют огромную историческую ценность.
Очень рад, что зашли ко мне в гости.Спасибо!
С уважением, Владимир!