ГлавнаяСтихиЛирикаПейзажная → Світанак

Світанак

article203161.jpg
Дол нас ахутвае золкімі фарбамі.
Сонейка ціха пакоціць свой жар!
Ночка збянтэжана, чорнымі лапамі
Хуценька зоркі хавае ў яр.

Цішэюць лагчыны, духмянае вогнішча,
Узлесся выяву малюе святлом,
Нібы на ростанях хмары ў роспачы
Знянацку павеяць касматым дажджом.

Ночка жаданая! Ночка прыгожая!
Нашы пачуцці - тваё хараство!
Зліваецца з вечнасцю, богу угожае,
Наша людское, зямное жыццё!

Голасна спевамі дол напаўняецца,
З кожным імгненнем строй спевакоў
Хорам, асобна, прыціхнуць, зрываюцца,
Ад зоркі світальнай, ад петухоў.

Першыя прамні ў небе над хатамі.
Над верхавінамі вогненны шар!
Зямлю аплаўляе за дрэвамі кратамі,
З голля знімаючы ночы цяжар!

Зорнае зянне ў росах купаецца,
Прамні, як рэкі, бягуць па зямлі...
Маці - зямелька ад сноў умываецца,
Маці - зямелька, світанак прымі!

Фото автора.
 

© Copyright: Владимир Бобровничий, 2014

Регистрационный номер №0203161

от 22 марта 2014

[Скрыть] Регистрационный номер 0203161 выдан для произведения:
Дол нас акутвае золкімі фарбамі.
Сонейка ціха пакоціць свой жар!
Ночка збянтэжана, чорнымі лапамі
Хуценька зоркі хавае ў яр.

Цішэюць лагчыны, духмянае вогнішча
Узлесся выяву малюе святлом,
Нібы на ростанях хмары ў роспачы
Знянацку павеяць касматым дажджом.

Ночка жаданая! Ночка прыгожая!
Нашы пачуцці - тваё хараўство!
Зліваецца з вечнасцю, богу пакорнае,
Наша людское, зямное жыццё!

Голасна спевамі дол напаўняецца,
З кожнным імгненнем строй спевакоў
Хорам, асобна, прыціхнуць, зрываюцца,
Ад зоркі світальнай, ад петухоў.

Першыя промні ў небе над хатамі.
Над вершалінамі вогнены шар!
Зямлю аплаўляе за дрэвамі кратамі,
З голля знімаючы ночы цяжар!

Зорнае зяенне ў росах шугаецца,
Промні, як рэкі, бягуць па зямлі...
Маці - зямелька ад сноў умываецца,
Маці - зямелька, світанак прымі!


 Фото автора.
 
Рейтинг: 0 390 просмотров
Комментарии (1)
valerij reshetnik # 23 марта 2014 в 07:19 0
Хороша картинка стиха, но не все же знают белорусский язык.
Не мешало бы дать и на русском, думаю красота не изменится. Валерий.